BruDi, een bijzonder en uniek vat Bruichladdich

Brudidoos11 jaar geleden, in het voorjaar van 2007 liepen Alwin en Milo onze winkel binnen en vertelden enthousiast over een vat Bruichladdich dat ze gekocht hadden op Islay.
Ik vroeg hen wat ze in vredesnaam dachten te gaan doen met een heel vat whisky. Dat wisten ze zelf ook nog niet, maar het was wel hun vat en dat was helemaal fantastisch.
Ze bezochten hun vat later nog eens, en drapeerden er een Nederlandse vlag overheen.


In de tussenliggende jaren werd de distilleerderij verkocht, en hun vat bleef liggen. Vorig jaar, in het voorjaar van 2017, moesten ze besluiten wat er nu met dat inmiddels 10 jaar oude vat moest gebeuren.
De keuze was terugverkopen aan de distilleerderij of bottelen en in het laatste geval heb je dan wel iemand nodig die zorgt dat dat met accijnzen en zo allemaal in orde komt.
En toen zaten Alwin en Milo bijna 10 jaar later weer bij ons aan tafel met een proefsample van hun vat.

Brudilabel3Onze winkel bestaat dit jaar 25 jaar, we zijn gestart in 1993 en wat is nu mooier dan een speciale jubileumbotteling Bruichladdich met een mooi verhaal van twee Zeeuwse whiskyliefhebbers. Na de jubileumbotteling speciale rum is dit de tweede speciale Single Cask botteling ter ere van ons jubileum. De Old Lighthouse rum is wel bijna op.
Het werden 261 flesjes van 10 (op het moment van bottelen bijna 11) jaar oud die gebotteld zijn op een vatsterkte van 60,5% alcohol.
Vloeibaar goud die van de vuurtoren op Islay bij Loch Indaal (met op de achtergrond the Paps op Jura) naar de vuurtoren van de gemeente Sluis onderweg zijn.
O ja, Alwin en Milo heten de Bruijn en Dingemanse, deze private cask Bruichladdich heet dus BruDi.
De flessen zijn af te halen en versturen we vanaf 29 juni, we beperken de bestellingen tot maximaal twee flessen per klant en op is echt op. Bestellen kan hier.