Mijn voorspellingen voor 2017

Ik ben geen paragnost, ik ben ook geen helderziende, maar ik wil ook best eens proberen voorspellen. Je moet immers alles minstens één maal in je leven doen. Dit zie ik vanavond in mijn halfvolle kristallen glas.

Mijn voorspellingen voor 2017:

In januari gaat het vriezen en komen de ijsmeesters in Friesland diverse malen bij elkaar. Er komt echter helaas toch geen elfstedentocht.

In februari worden er in het hele land rode rozen uitgedeeld en tegen het einde van de maand februari zien we in het zuiden van het land veel mensen die zich wat vreemd gedragen en opvallende kleding dragen.

Op 16 maart worden er een aantal mensen wakker uit een lange natte droom. Zonder zetels, zonder werk en zonder wachtgeld. 
De campagne in aanloop naar de verkiezingen wordt geen fijne. De toon zal zo naar zijn dat mensen zich verder van de politiek afkeren en de opkomstcijfers lager zullen zijn dan die van de vorige verkiezingen. Dat zal de christelijke partijen met stemtrouwe aanhang in de kaart spelen. De uitslag van die partijen zal hoger zijn dan gepeild.
Denk komt de kamer in met 1 zetel, andere nieuwe partijen halen geen zetel. 50+ boekt winst. PVDA is de grote verliezer, maar ook de VVD haalt een stuk minder zetels dan in 2012. D66 doet het niet onaardig, wordt groter dan de PVDA.
SP en Groen Links blijven min of meer gelijk.
De formatie van een nieuw kabinet zal in 2017 lang duren. Voor het zomerreces is er in ieder geval geen nieuw kabinet.

De EU heeft het zwaar, er komen steeds meer kritische geluiden over het ontbreken van democratie in Europa, het Europees parlement wordt in 2017 diverse malen buiten spel gezet.

De Britten bereiden zich voor op de Brexit, in 2017 zal blijken dat individuele EU-landen graag afspraken met hen maken en zaken met ze blijven doen. Voor de burger lijkt Brexit minder negatieve gevolgen te hebben dan gevreesd en de rust komt terug. Wel willen de Schotten zich afscheiden van het Verenigd Koninkrijk en als zelfstandig land toetreden tot de EU.

In de zomer zullen veel mensen vakantie hebben en er sprake zijn van een muggenplaag ten gevolge van een vochtig maar relatief te warm voorjaar. Doordat muggen niet van kinine houden die in tonic zit wordt er wederom meer Gin Tonic gedronken dan in 2016.

Vlak na de beëdiging van het nieuwe kabinet zal blijken dat er een bewindspersoon is met een verborgen verleden, dat zal openbaar worden waardoor deze persoon binnen enkele dagen weer aftreedt.

Hagelbuien in juni zullen schade toebrengen aan de oogsten hier en aan wijngaarden in heel Europa.

Cubaanse rum lift in 2017 mee op de soepelere regels in Cuba. Er wordt meer rum gedronken, de trend dat mensen thuis meer cocktails en mixen met premium spirits maken zet door.

Er zullen in 2017 bekende mensen sterven.

De wet werk- en zekerheid wordt aangepast waardoor veel kleine bedrijven weer mensen in dienst durven nemen. Door de rol die ONL daarin speelt zal elke ondernemer tegen het eind van 2017 weten waar ONL voor staat.

Het begrotingstekort is verdwenen en het kabinet realiseert zich de afgelopen jaren teveel bezuinigd te hebben. Elke werkende Nederlander boven de 18 ontvangt netto 3000 euro. (van deze voorspelling ben ik niet helemaal zeker, de inhoud van mijn halfvolle kristallen glas is hier wat troebel.)

Er komt een cyberwar, internetverbindingen worden gesaboteerd en gehackt. Dit is vooral vervelend en legt delen van de economie plat.
Zorg dat u contant geld in huis hebt en noodvoorraden. We blijken teveel afhankelijk te zijn van het internet. Kassa- en betaalsystemen werken niet meer, maar ook de voedselvoorziening komt in het gedrang door sabotage van de logistieke digitale systemen.
Men moet weer leren scrabble op een bord te spelen in plaats van op een toetsenbord.

Van sport heb ik geen verstand, maar die Max Verstappen gaat een belangrijke prijs winnen zie ik in mijn halfvolle kristallen glas.

Ik wens u alvast een gelukkig 2017.