Terugblik op 1e editie Culinair Event

event1Het kwam spontaan op begin januari. Hoe kreeg ik al die geweldige mensen nu naar Sluis om ze mijn wereld te laten zien, voelen, ruiken en proeven? Ik rijSchermafbeelding 2015-02-17 om 21.35.06 al jarenlang door het land en ontmoet er de meest fantastische mensen, maar hoe kreeg ik ze ook naar Sluis?
Met een niet te evenaren event dus. Ze waren er afgelopen zaterdag. Niet allemaal, maar wel een flink aantal. Ze boekten hotelkamers en ik organiseerde een bijzonder event in de al even bijzondere historische raadszaal van het Belfort.
Wat was het mooi, en lekker. En wat vond ik het heerlijk mensen weer te zien die ik soms al 11 jaar niet meer in levende lijve zag, maar alleen via Social Media nog volgde. Ons netwerk, onze leveranciers en hun verhalen, onze klanten. Het was één groot proeffestijn.
We gaan dit vanaf nu elke 2e zaterdag van februari doen. Ik had graag wat meer mensen gehad, maar voor een start was dit heel mooi. Volgend jaar andere bijzondere dranken, deels andere leveranciers en hopelijk nog veel meer mensen. De eersten hebben al direct weer geboekt, Schermafbeelding 2015-02-17 om 21.28.42betaald en kamers gereserveerd.
Onze dank aan de Gemeente Sluis (in het bijzonder Denise!), de fantastische mensen van Het Hart van Sluis (Joffrey wat was het eten fantastisch!), Willem en Jacqueline, Fentimans Nederland, Van Toor distilleerderij, De Monnik Dranken, Bierbrouwerij Fort Lapin, Loopuyt Gin, Twizted Events die de muziek verzorgde en onze huisdoedelzakspeler Richard.

Aandachtspuntjes voor volgend jaar: Schermafbeelding 2015-02-17 om 21.42.52Een koffiebuffetje op zondagochtend in de winkel om na te praten terwijl men koopt. We liepen nu een beetje vast omdat bijna iedereen na het ontbijt direct in de winkel stond.
En volgend jaar beginnen we met een miniworkshop “Hoe haal ik ook het dessert?” De kannen water en spuugbakken (nee dat waren geen tafelvuilnisbakjes) stonden er niet voor niets maar ik ben vergeten de functie daarvan te vertellen. Het geheim van de professionele proever is kleine hoeveelheden in je glas en veel water drinken tussendoor. Dan kun je heel veel smaakcombinaties proberen zonder dat het licht uitgaat. Ik heb me misschien onvoldoende gerealiseerd dat niet alle gasten professionals zijn en wil graag dat ze volgend jaar wel allemaal het dessert halen.
Meer foto’s op de evenementenpagina op Facebook en op het blog van Annewies.

Aanmelden voor volgend jaar (maximaal 100 personen) kan al.
Schermafbeelding 2015-02-17 om 21.31.57Schermafbeelding 2015-02-17 om 21.39.54
Schermafbeelding 2015-02-17 om 21.33.54
En een filmpje van Anna-Maria:

2 reacties op “Terugblik op 1e editie Culinair Event

  1. Van harte gefeliciteerd met je eerste event !! Door je te volgen op FB ea had ik het gevoel er een beetje bij te zijn ………Groetjes en doe zo voort !

  2. Pingback: Zeeuws-Vlaanderen op de kaart door bloggers - BlogQueen

Reacties zijn gesloten.