Hallo Den Haag, hier nog eens de grensregio.

BiesheuvelHallo beste backbenchers op die vierkante kilometer in den Haag. Ja jullie in dat stukje Nederland met dat beperkte uitzicht. Dat enige stukje Nederland waar gedacht wordt dat je met cijfertjes veranderen in een tabelletje je elke gewenste uitkomst onder de streep gewoon kunt realiseren.
Dat je met zo’n beperkte blik honderden banen en bedrijven laat verdwijnen en daarmee meer mensen van een uitkering zult moeten voorzien boeit niet. Dat je door meer accijnzen te heffen door lekkage naar de buurlanden niet alleen minder accijns, maar ook minder BTW en inkomstenbelasting binnenkrijgt boeit ook niet.
Dat komt namelijk allemaal pas heel veel later in andere tabelletjes en hoef je niet mee te wegen. Als het optelsommetje maar klopt.
Sinds het Kunduz-akkoord is er geen enkele lobby in geslaagd ECHT door te dringen tot jullie Haagse vierkante kilometer, er kwamen gewoon twee accijnsverhogingen en inmiddels veranderen grensregio’s in economische spookregio’s. Die grensregio’s lopen inmiddels wel tot Rotterdam en Utrecht.
Den Haag is nog niet bereikt.
Hans Biesheuvel probeert als voorman van ONL nu samen met al die gedupeerde ondernemers het tij te keren.
Aan ons ligt het niet. Aan jullie wel. Wakker worden!