Vrachtwagen is onderweg!

bannerFilipijnenEn dan hangt er op de Filipijnen ineens een spandoek aan een vrachtwagen hulpgoederen waar je naam op staat. Dat geeft me een beetje een ongemakkelijk gevoel, want zoveel deed ik volgens mij niet.
Ik schreef een blog, en mailde tientallen mensen als ze naar aanleiding van dat blog het bankrekeningnummer van Martin Jonkhoff wilden hebben.
De vrachtauto is onderweg, met dit spandoek. Astrid is Astrid de Jong die het radioprogramma Nachtzuster bij omroep Max op radio 1 presenteert. Ook zij haakte aan bij de actie.
Door de extra donaties van de afgelopen dagen stopt de vrachtwagen nog onderweg om extra rijst te laden. We haalden 3418 euro op van 74 mensen (dat is exclusief alle mensen die flessen Monastique kochten, die vallen onder mijn donatie en die van Leo Fontijne).
Maar het zijn natuurlijk Martin en zijn vrouw Vivian die hier de meeste tijd en energie in stoppen, wij gaven alleen het duwtje.
De vrachtwagen (met Vivian aan boord) rijdt naar een wijk in Bantayan waar 126 gezinnen wonen.
In de vrachtwagen bevindt zich meer dan 1000 kilo rijst, 600 blikken sardientjes, bouwmaterialen (mutiplex en golfplaten) enz. Foto’s volgen.
Update 1 december: Vhing Baroquillo (Vivian): “To Holland donors especially to Petra de Boevere and Astrid thank you very much for your support. I did my best to deliver and distribute your donations to the people @ daan bantayan barangay tinubdan. All of them are happy and they shout out load Thanks God and thank you very much Holland!
I am very happy now after helping daan bantayan people, their smiles comforted me so much from the pain inside after lossing my mom. Wanted to help some other barangays out there but it depends of the donors. Thank you Holland.”

De foto’s!:

De Truck die met rijst, sardientjes, multiplex en golfplaten vanuit Cebu-City naar Bantayan vertrekt.

De truck die met rijst, sardientjes, multiplex en golfplaten vanuit Cebu-City naar Bantayan vertrekt.

Filipijnen6

Filipijnen7

In de wijk in Bantayan waar onze truck heen reed wonen 126 gezinnen, voor iedereen was er in ieder geval een zak rijst.

Filipijnen8

Multiplex, bouwmateriaal, er is nog heel veel nodig!

Filipijnen5

Rijst

De grote zakken van 25 kilo rijst werden herverdeeld in kleinere zakken, er ging ruim 1000 kilo mee.

De grote zakken van 25 kilo rijst werden herverdeeld in kleinere zakken, er ging ruim 1000 kilo mee.

De gereedschappen die werden aangeschaft met een deel van onze donaties gingen mee met een transport naar Tacloban.

De gereedschappen die werden aangeschaft met een deel van onze donaties gingen mee met een transport naar Tacloban via Rene Francisco.

Tacloban1

“Dankjewel, die had ik net nodig!”

Tacloban2

In de zakken zit naast een zaag ook een meetlint en een hamer.

Tacloban4

Rene Francisco deelt in Tacloban zakjes voedingsmiddelen uit gefinancierd met onze donaties.

Tacloban5

Elke zak werd gestickerd, omdat ze ons ook de ‘credits’ willen geven. Iedereen die doneerde bedankt. Elk klein zakje maakt een verschil.

De foto’s van het eerste busje en aankopen en inpakken goederen vind je in het eerste blog.

Onze actie was/is natuurlijk kleinschalig en maar een druppel, maar wel een hele mooie druppel waarbij we allemaal betrokken blijven. De media zijn inmiddels vertrokken uit het rampgebied, maar het begint daar pas.
Meer donaties blijven welkom. U kunt me nog steeds mailen voor het rekeningnummer van Martin. Die blijft zich voorlopig inzetten daar en zal blijven verantwoorden wat er met de donaties wordt gedaan.
Ik vraag me trouwens af waarom de grote hulporganisaties niet Facebook, blogs en youtube inzetten om te laten zien wat er met de donaties gebeurt. Ze gebruiken de sociale media wel om fondsen te werven, maar niet om te delen wat er vervolgens gebeurt, dat lijkt me een gemiste kans.
Eigenlijk zijn we allemaal gewoon net als Sinterklaas, we willen graag blije gezichten zien als we iets geven, dat maakt geven ook iets van de mooiste dingen.

Één reactie op “Vrachtwagen is onderweg!

Reacties zijn gesloten.