Glen Garioch Virgin Oak , Limited release

Glengariochvirgin‘Virgin Oak’ is de eerste malt in het Glen Garioch assortiment die rijpt op gebrande zogenaamde ‘charred’ vaten van Amerikaans Eiken, zonder dat er daarvoor ooit iets anders op heeft gerijpt.

Het stevige karakter van Glen Garioch leent zich bij uitstek voor lagering op intensief gebrande vaten, waarbij meer vanille- en eikentonen uit het hout vrijkomen dan wanneer er (traditioneel) eerder gebruikte vaten gebruikt worden.
Het geeft een unieke smaakbeleving. Jim Murray koos dit jaar als ‘best whisky in the world’ de Ealanta van Glenmorangie die 19 jaar op Virgin wood lag. Hij had nooit eerder whisky’s met deze smaaktonen geproefd.

Deze bijzondere Glen Garioch is gebotteld in beperkte oplage, op bijna ‘cask strenght’ van 48% alc en met ‘non chill filtering’.
Er zijn van deze unieke whisky ongeveer 150 flessen naar Nederland gekomen. Wij hebben er enkele van.
Op=op. Van harte welkom in de winkel!

Proefnotities:
Kleur: Koperkleurig.
Geur: Explosie van chocolade, sinaasappel en specerijen.
Smaak: Karakteristieke Glen Garioch: boterigheid combineert met stroop, chocoladecake en gemberjam.
Afdronk: Lang en warm, met moutsuiker en specerijen.

Glen Garioch, anno 1797,  is één van de oudste en de meest oostelijk gelegen distilleerderij in Schotland.  Door de traditionele bereiding met ‘non chill filtering’ en botteling op hogere alcoholsterktes produceert Glen Garioch  traditionele Highland Single Malt. 

Met zijn klassieke karakter is Glen Garioch, spreek uit: < glen giery>  een bijzondere ontdekking uit de Schotse Hooglanden.