Zeeuwse Boekenprijs; wie wordt de beste bedelaar van 2013?

durf_te_doen_boekEr werden 82 boeken ingezonden dit jaar voor de Zeeuwse Boekenprijs. Ik vraag me oprecht af of de juryleden die ook alle 82 gelezen hebben (er moesten er 6 verstrekt worden voor de jury). Het leverde een shortlist van 10 titels op voor de juryprijs, waar ik niet bij sta, maar alle 82 boeken dingen wel mee naar de PZC publieksprijs.
Bij die PZC-publieksprijs gaat het om de meeste stemmen vergaren van je publiek.
Het gespam staat me wat tegen, maar 1000 euro en de eeuwige Zeeuwse roem hebben ook wel waarde.
Zo’n publieksprijs is eigenlijk een prijs voor degene die er het best in slaagt voortdurend te blijven bedelen om stemmen en die smeekbedes ook om te zetten in echte stemmen.
‘Beste Zeeuwse bedelaar van 2013’, ik maak nog steeds kans op de titel.
Op dit moment staat mijn boek ‘Durf te doen’ op de derde plaats. Winnen lijkt nog niet geheel onmogelijk, maar dan heb ik wel AL jullie stemmen en hulp nodig.

Veel mensen vragen zich af waarom huisadressen moeten worden ingevuld en wat de PZC vervolgens met die gegevens doet. Dat staat nergens uitgelegd. Althans, ik heb het ook niet kunnen vinden. Dat weerhoudt mensen die hechten aan hun privacy van stemmen, maar die ‘handicap’ heeft denk ik iedereen.
Op 9 november wordt de winnaar bekendgemaakt.
Als ik win zullen er die avond oesters, zeeuwierjenever en champagne zijn voor alle stemmers. Stemmen!
Voor je stemt kun je natuurlijk ook eerst de samenvatting lezen. Die is gratis te downloaden.