John Walker & Sons Odyssey

odysseyEen leven zonder limieten.
Een reis zonder grenzen.
Een Schotse whisky zonder gelijke.

Deze tekst staat voorin het boekje dat hoort bij de exclusieve fles Odyssey. Deze gelimiteerde whisky wordt gefaseerd uitgerold via de steden die het luxe zeiljacht The Voyager aandoet op haar wereldreis.
Sir Alexander Walker was een kleinzoon van John Walker en erfde zijn rusteloze ondernemende geest. Sir Alexander was niet alleen Master Blender, maar ook een innovator en filantroop. In 1888 nam Sir Alexander de rol van Master Blender aan en onder zijn leiderschap ontstonden de allereerste echte wereldwijde merken.
Eén van zijn grootste prestaties was in 1932 de creatie van een unieke decanteerfles. Geïnspireerd door zijn zeereizen kon deze unieke fles bewegen op het ritme van de golven.

Interiors of Yacht Voyager, Honk Kong Photograph by Tim Bishop/DiageoElke ondernomen reis- een nieuwe ervaring.
Elke nieuwe ervaring een leermoment.
Elk leermoment een prestatie.

De fles van de Odyssey is een kristallen decanteerfles die de geschiedenis van het origineel weerspiegelt. De fles kan bewegen (net zoals de fles van de bekendere Johnnie Walker Swing). Als de luxueuze omlijsting van de fles wordt gedraaid kan de fles 360 graden roteren. In ruststand zal de fles echter altijd naar het noorden wijzen.

Voor deze unieke whisky heeft de huidige Master Blender zich laten inspireren door de handgeschreven notities van Sir Alexander. De beste malts van drie Schotse distilleerderijen zijn daarvoor geselecteerd. Vandaar de naam Triple Malt.

Kleur: donker, gouden tint.
Neus: rijk en fascinerend met hints van honing, bessen en caramel.
Smaak: vol, citrus, bessen, honing, romige caramel.
Afdronk: Zacht, lang en rokerig.

voyagerEen select gezelschap mag deze bijzondere whisky proeven aan boord van The Voyager die van 5-7 juli Amsterdam aandoet.
Wil je tot dat selecte gezelschap behoren? Kom dan naar onze winkel, koop een Johnnie Walker Gold Label Reserve, Platinum label of Blue label en vul de code die je ontvangt uiterlijk 30 juni in op de Facebookpagina.
Je maakt een goede kans, deze actie loopt namelijk slechts bij 8 slijters.
Er komen 36 van deze unieke flessen naar Nederland. Wij krijgen er 3. Uitlevering vanaf 6 juli. Bestellen doe je hier.Uitverkocht.