Zeeuws Vlaanderen steelt de show op tradeshow Osaka

Osaka

 Foto: Koen Verhagen

Japan Ze zijn weer thuis, maar hebben wel een diepe indruk achtergelaten daar in Japan. Een delegatie ondernemende heren van de Juniorkamer stond vorige week met een stand namens Zeeuws Vlaanderen op de Tradeshow JCI worldcongress 2010 in Osaka met 15000 bezoekers. Ze hadden een Zeeuws-Vlaamse vlag met een afmeting van 9 bij 6 meter meegenomen.
En ja Osaka is inderdaad helemaal in Japan. Onderweg daarheen maakten ze nog een stop in Hong Kong waar ze Richard Ekkebus, de uit Zeeland afkomstige sterrenchef van het Mandarin bezochten en een fles Zeeuwierjenever afleverden voor me..
Volgend jaar vindt die internationale Tradeshow in Brussel plaats en zal er een bus Japanners naar Zeeuws Vlaanderen gehaald worden. Mijn Zeeuwierjenever was er ook, evenals de brillen van Henny Cijsouw en de Champagne van Paul Herman.
Het volledige verslag van het Japanse Zeeuws-Vlaamse avontuur staat inmiddels online.
Ondernemende Zeeuws-Vlamingen manifesteren zich wereldwijd en dragen daar hun roots uit. Give Buzze!
(Busse geven dus.)

0 reacties op “Zeeuws Vlaanderen steelt de show op tradeshow Osaka

 1. Nu ik nog eens goed naar de foto kijk, komt bij mij de volgende vraag boven : ” Zijn deze ZeeuwsVlamingen een representatieve vertegenwoordiging van dé ZeeuwsVlaming ? “

 2. Rare vraag Guus. Je wil toch niet werkelijk de discussie aan of die Zeeuws-Vlamingen op de foto die hier geboren zijn en er wonen en werken meer of minder Zeeuws-Vlamingen zijn dan die Zeeuws-Vlamingen die de regio hun hele werkzame leven, misschien wel 40 jaar, de rug toekeerden? Die Zeeuws-Vlamingen die terugkwamen om van hun pensioen te genieten en misschien wel hoopten het Zeeuws-Vlaanderen van 1960 aan te treffen? Dat zou een vreemde discussie worden. Want elke Zeeuws-Vlaming is een Zeeuws-Vlaming.
  Het gaat hier om een initiatief van een groep ondernemers. Er is een idee, gezamenlijk de schouders er onder en hup gewoon doen. Ze werden gesponsord door ondernemers.
  Prima toch?

 3. Citaat uit bovenstaande tekst : ” Want elke Zeeuws-Vlaming is een Zeeuws-Vlaming ” ’n Prachtige constatering. Klasse !!! Chapeau !!!
  Maar dat betekent dan toch ook dat de mening van elke ZeeuwsVlaming telt, ook die van ” die Zeeuws-Vlamingen die de regio hun hele werkzame leven, misschien wel 40 jaar, de rug toekeerden? Die Zeeuws-Vlamingen die terugkwamen om van hun pensioen te genieten en misschien wel hoopten het Zeeuws-Vlaanderen van 1960 aan te treffen?” ? Nou gaat 1960 overigens 50 jaar terug,maar dat terzijde.
  Het moet toch mogelijk zijn om te zoeken naar een evenwichtig ZeeuwsVlaanderen in 2010 en dat evenwicht behouden voor de vele jaren daarna !!!
  Bijvoorbeeld : Realiseer Waterdunen voor de kust – waar het ooit lag – ; we hebben dan iets unieks en we behouden de OudBreskensPolder ook voor de komende eeuwen.

 4. Je dwaalt af, dit topic gaat over een tradeshow in Osaka, en het uitdragen van Zeeuws-Vlaanderen door gedreven ondernemers en niet over Waterdunen. Daar zijn andere topics en sites voor.