Over Petra

Na tien jaar in de horeca gewerkt te hebben opende ik in 1993 mijn eigen slijterij wijnhandel in Breskens. Vanaf 2005 werkt ook mijn man mee.
Ik schreef eigenlijk altijd al, eerst vooral in lokale blaadjes. Naast Meestervinoloog (Eigentijds Vlaams Wijninstituut) ben ik ook een vakidioot die van elk drankje alles wil weten. O ja, en ik heb een mening.

Vanaf half jaren ’90 ben ik vaak online te vinden, vanaf 2003 ook op mijn blog.
‘Al mijn dromen kwamen uit door ze te delen’, zeg ik vaak. Ik deel mijn leven tussen flessen. Daar horen naast flessen ook meningen, gedachtes, mooie ervaringen en experimenten bij. Het gevolg van dat delen was een groot netwerk dat gevraagd en ongevraagd met me ging meedenken. Over nieuwe concepten en nieuwe drankjes (de Zeeuwierjenever), maar er kwamen ook samenwerkingen tot stand die niet voor de hand lagen en wel tot mooie dingen hebben geleid.

Inmiddels schreef ik twee boeken, schrijf columns en mag ik regelmatig zalen mensen inspirereren. Mijn wereld werd mooier en groter door het gebruiken van nieuw beschikbare technieken.

De winkel verhuisden we in 2012 van Breskens naar Sluis, en zonder mijn netwerk was dat nooit gebeurd. Social Business en sociaal kapitaal zijn dingen die mij blij maken en me uiteindelijk ook van alles brengen. Zowel zakelijk als privé. En daar vertel ik graag over.

15 reacties op “Over Petra

 1. Hoi Petra,

  Dank je wel voor je boeken. Heb het 2e boek tijdens een paar dagen vakantie op Ameland in 1x uitgelezen.
  Het heeft mij geholpen inzichten te krijgen hoe het een en ander werkt (voor zover ik dit zelf de laatste jaren nog niet had uitgevogeld. (Zonder Social media training ;-)).
  Maar ook zeker een duwtje in de rug gegeven voor mijn eigen project en een nieuwe koers laten bepalen met behulp van sociaal kapitaal gaan realiseren.
  Dank je wel.

  Misschien mijn volgende paar dagen weg wel in Zeeland, dan kom ik zeker langs.

  Fijne dag nog.
  Vrolijke groetjes,

  Sanne

 2. Pingback: Anne-Wies – Meisje van de Slijterij Culinair Event 2014

 3. Wel jammer dat je de mogelijkheid om reacties te geven uitschakelde, want ik wou er ééntje zetten bij je logje “opgelicht”.

  Verder leuke blog om zéker verder te lezen.

 4. Beste Petra,
  Wat ben je toch een leuk mens. Als ik je zo hoor vertellen word ik helemaal blij. Ik ga over 1.5 maand mijn crowdfunding campagne starten en ik geloof ook in mensen. Dit geeft de burger weer moed. Ga zo door!

 5. Je hebt een klok laten restaureren door een man in Terneuzen. Ik heb ook een klok waar groot onderhoud aan gedaan moet worden, maar het mag niet teveel kosten. Kan ik de gegevens krijgen van die klokkenmaker in Terneuzen?

 6. Beste Petra,
  Op 24 mei 2016 is er vanuit mijn naam een reactie geschreven op jouw blog. Ik heb deze reactie niet geschreven en ik zou graag willen dat je het verwijderd. Als je nu nl. mijn naam googled komt dit als derde plaats naar voren. Ik weet niet hoe het kan, maar ik heb het in ieder geval niet geschreven.
  Bij voorbaat dank dat je de reactie van 24 mei uit mijn naam verwijderd.
  Met vriendelijke groet,
  Brigitte Maring

  • Beste Brigitte,

   Het schijnt dat je een naamgenote hebt die op mijn blog reageerde. De reactie wordt dan ook niet verwijderd. Dat zou de andere Brigitte Maring tekort doen.
   Mocht je je naamgenote ooit willen ontmoeten, ze woont in Breskens, net als ik.

 7. Beste Petra,
  In 2005 is er vanuit mijn naam een reactie geschreven op jouw blog. Ik heb deze reactie niet geschreven en ik zou graag willen dat je het verwijderd. Als je nu nl. mijn naam googled komt dit als derde plaats naar voren. Ik weet niet hoe het kan, maar ik heb het in ieder geval niet geschreven.
  Bij voorbaat dank dat je de reactie vanuit 2005 uit mijn naam verwijderd.
  Dit heb ik meerdere keren verzocht bij jullie, deze reactie is geplaatst onder bubbels in blik en ik zou destijds 12 jaar oud zijn.

  Met vriendelijke groet,
  Semra Medjuselac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *