Lezingen/Presentaties

Voor boekingen: Speakers Academy.

 

Social Wedia

Veel ondernemers, bedrijven en organisaties hebben zich inmiddels al lang bekeerd tot het ‘Social’ geloof, waarin transparantie, authenticiteit, kunnen luisteren en interactie cruciaal zijn voor succes. Social Media platformen lenen zich bij uitstek voor ‘ Social Business’. Maar met alleen zenden zal het je weinig brengen. Social is iets dat je samen doet. Social Wedia zou dan ook een beter woord zijn.

Het echte Social Media verhaal komt van mensen als Petra de Boevere wiens bestaan totaal veranderde door Social Media mogelijkheden goed te benutten.
Met haar gezin woont ze in Zeeuws Vlaanderen, waar ze samen met haar man een slijterij runt.

Petra maakt al vele jaren gebruik van het internet om haar wereld groter te maken dan dat stukje Nederland onder de Westerschelde.
Chatrooms, weblogs als Meisje van de Slijterij sinds 2003, daaruit voortkomende media-optredens.
Petra kreeg daardoor steeds meer vrienden buiten Zeeland met wie ze intensieve online contacten onderhield. Die contacten werden niet zelden offline uitgebouwd, zowel privé als zakelijk.
Achter elk toetsenbord zit een mens, al die mensen doen ook zaken, maar zijn in hun Social Networks vooral actief om zich te vermaken en te informeren.
‘Samen denken en samen doen’, het is Petra’s aanduiding voor wat marketeers crowdsourcing noemen. Hierdoor kwamen zowel o.a. de ‘Meisjesdoos’ en de Zeeuwierjenever’ tot stand. Iedereen die meedacht werd ambassadeur.

Aansprekend
Petra predikt geen gekunstelde marketing maar een levensecht verhaal over het integreren van ‘social media’ in je dag/dagelijkse leven. Petra geniet met volle teugen van het leven en haar slijterij is een van de bekendste van het land geworden. Dat verhaal spreekt enorm aan bij mensen die nieuwsgierig zijn geworden naar de achtergronden van Social Media zonder zich te willen verdiepen in onderliggende theorie.
In 2012 verhuisde Petra met haar man de slijterij van Breskens naar Sluis. Mogelijk gemaakt door haar netwerk die via haar #plan2012 samen voor 100.000 euro aan kapitaal bij elkaar brachten waardoor ze de verhuizing en verbouwing konden financieren. Dit crowdfundingsproject was weer een geslaagd experiment. De participanten kregen in ruil voor 1000 euro voor 1200 euro aan cadeaubonnen, in te leveren vanaf een jaar later. Gelieve geleidelijk in te leveren om een ‘drankrun’ te voorkomen.
In 2010 verscheen haar eerste boek ‘Meisje van de Slijterij’ waarin ze aan de hand van haar persoonlijk verhaal mensen en bedrijven op weg hielp drempels te nemen die haar ook wat gebracht hadden. In 2013 verscheen haar 2e boek ‘Durf te doen’ waarin ze uitgebreid haar crowdfundingsproject, maar ook de rol van Social Media op allerlei andere thema’s bespreekt.

Authentiek
Het verhaal van het Zeeuws Vlaamse ‘meisje van de slijterij’ is een aanstekelijk verhaal want het maakt duidelijk dat iedereen toegang heeft tot een veel grotere wereld dan het geografisch beperkte deel van diezelfde wereld waarin je dagelijks vertoeft. De kern van haar boodschap handelt over authenticiteit. Mensen praten met mensen, mensen investeren in mensen, mensen laten zich inspireren door mensen. Sociaal kapitaal – de gunfactor – kun je niet kopen, je kunt het alleen verdienen. Sociaal kapitaal kun je ook niet uitgeven. Zolang je zelf blijft geven (informatie, betrokkenheid) blijft je Sociaal Kapitaal groeien.

Petra won in 2009 de Social Media Star Award, een prijs voor die kleine ondernemer die het best Social Media inzet voor zijn/haar bedrijf, en de aanmoedigingsprijs innovatie Toerisme van de Provincie Zeeland voor de Zeeuwierjenever. Volgens de jury: “Het winnende initiatief is authentiek, verbindend en zet Zeeland op een leuke manier op de kaart.”

Haar eerste boek ‘ Meisje van de Slijterij’ verscheen in 2010 bij A.W. Bruna waar ook haar tweede boek ‘Durf te doen’ in juni 2013 verscheen.

Boeken bestellen.

Boekingen Lezing/presentatie.

11 reacties op “Lezingen/Presentaties

 1. Hi Petra,
  ik heb gisteren genoten van je lezing voor Nieuwint en van Beek (ik was 1 van de gasten.
  Een echte Zeeuwse Storm zeer verfrissend, dus ik zal je zeker blijven volgen en ga het boekje bestellen voor mijn dochter (en mijzelf) Zij heeft haar eigen webshop.
  Hoop dat je eens tijd hebt om er naar te kijken http://www.hairskincare.nl en zoals beloofd zijn je haarproducten onderweg. 1 nadeel, je kan nooit meer zonder ha,ha.

  Met vriendelijke groet, Ad

 2. Dag Petra,

  Dank voor je inspirerend verhaal in Middelburg vanavond. Het beste dat ik ooit heb gehoord over sociale media. Ik ga morgen beginnen…

  groet,
  Jaap van Velzen Brian Management Int. Vlissingen

 3. Hoi Petra, Gisteravond was ik bij je presentatie in Middelburg. Ik vond het inspirerend hoe je vertelde wat je hebt meegemaakt en vooral hoe je situaties hebt opgepakt.Ik kom zeker een keer naar Breskens toe voor een zeewier jenever.In Vlissingen maak ik met andere opjutters het strand schoon en hoop eigenlijk dat er ooit een volle fles aanspoelt….www.verlosdezee.nl. Ik vond het nummer wat je zong ook gaaf!!!!

 4. Dag Petra,

  Zou je mij willen mailen als je interesse hebt in een prodeo lezing voor een event voor Stichting Doe een Wens (18 Dec in Amsterdam regio)? Dank je alvast!

 5. Hallo Petra, Ik woon sinds april hier in Breskens en vind het hier heerlijk.Kom uit Nijmegen en ben dus wel een echte stadse:)Hoewel ik soms wel moet afkicken van het drukke leven in de stad heb ik geen spijt van mijn verhuizing! Ik probeer nu hier mijn cursussen yoga/mindfulness,, natuurgeneeskunde en kleurenleer vorm te geven. Kan wat netwerken betreft denk ik heel veel van je leren.
  Gisteren in de bieb viel jouw boek naar beneden toen ik een ander boek pakte…dat is niet voor niets, haha. Ben gaan lezen en het duizelde me. Herinnerde me dat ik in het Ledeltheater je naam had gezien in verband met een voorstelling. Gauw zo-even nog tussen het oud papier de “Op Bresjes” opgescharreld en ja hoor…morgen (zondag) treed je daar op….Nu hoop ik maar dat er nog een kaartje voor me is, want ik wil je graag zien optreden!
  Hopelijk tot morgen
  Hartelijke groet,
  Micha

 6. Ik zag je met foto in de limburgse krant en had gelijk een goed idee voor kado te
  doen. Moet nl. op bezoek bij een culinair journalist, dat wordt dus de zeewier-
  jenever. En als oud Ijzendijkse zal ik er mijn verhaal wel omheen breien van de zee etc. Ben ze gelijk gaan halen in Grevenbricht. Zeer benieuwd hoe ze smaakt. Mijn hart ging weer open, want ook al woon ik al 42 jaar in limburg
  ik blijf toch een echte zeeuws vlaamse!!!
  Groet Josée

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *