Boeken

Gesigneerde exemplaren kunt u in onze webshop bestellen.

Durf te Doen, via social media naar de netwerksamenleving (1e druk juni 2013)

durf_te_doen_boekHet logische vervolg op ‘Meisje van de Slijterij’. Over de kracht van social, met een uitgebreid hoofdstuk over het crowdfundingsproject waarmee Petra en haar man in 2012 hun winkel verhuisden van Breskens naar Sluis. Maar ook over Politiek en Social Media, burgerparticipatie, crisiscommunicatie, social business en de verdere integratie van Social in alles wat we doen.
Nadat je de drempels genomen hebt en durft te delen moet je het gewoon gaan doen. Aan het werk. Gewoon dozen slepen.
Petra schreef het boek vanuit haar eigen perspectief en persoonlijke ervaringen, maar kreeg ook nuttige bijdragen van o.a. Martijn Aslander, Hans van Bergen, Johan Doesburg, Frank Bruijninckx en Ina Strating.
Het boek is opgebouwd als een diner. Van aperitief t/m pousse-café.
Omdat het altijd om je persoonlijke smaak gaat en wat er ook gebeurt en verandert mensen altijd zullen blijven eten en drinken. Samen.
Social media is al lang niet meer slechts de verzamelnaam van alle online platformen die er zijn. Het staat ook voor alles wat mensen samen online doen. Het heeft inmiddels zijn plek ingenomen naast tv, radio en kranten. Steeds meer mensen en bedrijven beginnen te snappen dat online niet een andere dimensie is, maar dat de on- en offlinewerelden met elkaar verweven zijn. Dat online gewoon offline is, maar dan met een groter bereik en betere toegankelijkheid.

“Bedrijven die social media goed weten te implementeren in hun bedrijfsvoering, doen aan social business of het nieuwe ondernemen. Maar eigenlijk is dit helemaal niet zo nieuw. Het ondernemen gaat namelijk weer terug naar de basis, waar persoonlijk contact en aandacht weer belangrijk worden. Iets wat winkeliers in dorpen al eeuwen deden en nog steeds doen. De hele wereld is een dorp geworden.

Dit dwingt bedrijven dan ook steeds vaker om het echte verhaal te vertellen. Al slaagt de een daar een stuk beter in dan de ander. En waarom slaan grote bedrijven hier vaak de plank bij mis, terwijl kleine ondernemers dit van nature goed lijken te doen? Wat is de kracht van social media die zij weten te benutten en wat kun jij daarvan leren?

In Durf te doen leert Petra de Boevere je niet alleen hoe je een goede moderne storyteller wordt, maar ook hoe je echt goed social business bedrijft en hoe je zelf succesvoller kunt worden door de inzet van social media. Dit doet ze aan de hand van verhalen over haar eigen geslaagde projecten als #Twosé en #plan2012, maar ook aan de hand van projecten van KLM, #durftevragen en vele anderen.

Durf te doen is het logische vervolg op Meisje van de Slijterij maar is afzonderlijk te lezen.”

AW Bruna
ISBN: 978 94 005 0055 6

Prijs: € 17,95

Meisje van de Slijterij, durf te delen en ervaar de kracht van social media voor jezelf en je bedrijf. (1e druk september 2010, inmiddels 4e druk)

Bijna elk bedrijf zit tegenwoordig op internet. Soms alleen met een website, soms ook door social media in te zetten. Maar online opereren vereist een andere strategie dan de marketing zoals die tot nu toe werd toegepast. Bij social media gaat het om relaties in plaats van transacties, om te durven delen zonder daar direct iets voor terug te verlangen. Maar als die transacties uiteindelijk toch plaatsvinden, blijken deze veel waardevoller te zijn dan voorheen. Er is namelijk een band ontstaan met het bedrijf, het product en de mens erachter.

Door gebruik te maken van haar digitale netwerk zet Petra de Boevere regelmatig nieuwe producten in de markt. Zo ontwikkelde ze onlangs de nu al beruchte Zeeuwierjenever. De positionering, naam en vormgeving ontstonden door hierover te overleggen met haar mede-Twitteraars, die het product vervolgens massaal gingen bestellen. Regelmatig rijden mensen honderden kilometers heen en terug om de slijterij nu eens in het echt te bezoeken.

In ‘Meisje van de Slijterij’ deelt Petra de Boevere wat ze de afgelopen tien jaar op internet heeft gedaan. Wat ze ervan leerde, hoe het haar inspireerde en wat online netwerken haar en haar bedrijf heeft gebracht. Maar ook welke fouten ze maakte en welke hobbels ze moest nemen om te komen waar ze nu is. Ze legt uit hoe de wirwar aan social media werkt en hoe je die voor jezelf en je bedrijf kunt inzetten.

Naast ondernemer, slijter en meester-vinoloog is Petra de Boevere ook moeder en levensgenieter. Ze schrijft columns voor diverse vakbladen, verschijnt regelmatig in de media en wordt steeds vaker uitgenodigd om anderen te vertellen hoe social media succesvol zijn in te zetten voor je bedrijf of organisatie.

‘Petra de Boevere, beter bekend als @Slijterijmeisje heeft social media letterlijk en figuurlijk een gezicht gegeven. Ze heeft helemaal gelijk als ze stelt dat social media niet werken als je zelf niet sociaal bent. Daarom is dit boek een #mustread!’ – @GerardDielessen, Gerard Dielessen, Algemeen Directeur NOC*NSF, voormalig Algemeen Directeur NOS

‘Ik ben helemaal niet bang meer dat de dijken in Zeeland ooit nog zullen breken sinds De Boevere. Ze twittert ze gewoon dicht.’ – @FelixWilbrink, Felix Wilbrink, culinair journalist De Telegraaf

‘Dankzij Twitter van buurtbekende naar BN’er, ook al zegt ze zelf van niet.’ – @tallemans, Chantal Ariens, Social Active Media

‘Petra laat zien dat het gebruik van social media alleen zin heeft, als je ze als jezélf gebruikt. Geen rol die je aanneemt, geen pr-versie van jezelf, geen oude wijn (reclame maken) in een nieuw jasje. Maar een inkijkje in de wereld van een echt mens. Waar je vervolgens óók vanzelf aan denkt als je iets lekkers, bijzonders of goeds te drinken zoekt.’ – @Hoof, Ruud van Wijngaarden, Woest

‘Met dit breekbare, humoristische en authentieke verslag bewijst Het Meisje van de Slijterij dat social media over sociaal gaat en niet over media. (Ik heb het tegen u, mevrouw Beatrix).’ – @MarcelvanDriel, Marcel van Driel, kinderboekenschrijver.
Nederlandstalig
AW Bruna
EAN: 9789022997437

Prijs: € 17,95

7 reacties op “Boeken

 1. Ik had van te voren nooit kunnen vermoeden dat ik Meisje van de Slijterij als een pageturner zou ervaren. Binnen enkele uren was het echter al uit. Na het omslaan van de laatste pagina bleef er een hoop inspiratie over. Knap gedaan @Slijterijmeisje!

 2. Beste Petra,
  Hartelijk dank voor het schrijven van je leuke, inspirerende boek! Zelden heb ik een boek zo snel uitgelezen!
  Omdat ik mijzelf al enige tijd aan het afvragen ben wat ik nou eigenlijk vind van Social Media en bloggen en of wij er befrijfsmatig iets aan zouden kunnen hebben ben ik er enkele maanden geleden mee aan de slag gegaan. Informatie vergaren en doen. Zo kwam ik in contact met Erno Hannink die mij op jouw boek attendeerde. Ik heb ’t met plezier gelezen. Niet alleen vanwege de focus op de Social Media en het bloggen, maar zeker ook omdat ik het heel leuk vond om te lezen hoe jij als vrouw onderneemt. De dingen die goed gaan en de zaken waarbij je jezelf wel voor je hoofd kunt slaan… Heel herkenbaar! Zelf ben ik sinds 1998 zelfstandig onderneemster. Samen met mijn zus(je) heb ik in het centrum van Arnhem een galerie, artotheek, lijstenmakerij gehad. In 2006 hebben wij de stad verruild voor het Franse platteland: de Auvergnaanse campagne. Alhoewel zeer centraal in Frankrijk gelegen, toch net zo’n uithoek als Breskens :-) Kregen wij in Arnhem veel passanten langs onze zaak, die door onze aantrekkelijke etalage naar binnen getrokken werden, hier moeten we andere middelen inzetten om de mensen te laten weten dat we 3 comfortabele gites verhuren en een leuke winkel met brocante, woon- en lifestyle artikelen en textiel hebben. Een leuke, spannende uitdaging!
  Ik heb je boek doorgegeven aan mijn zus(je), die vooralsnog weinig op heeft met Social Media, maar altijd wel een leuke “Franse slag” schrijft op onze website.

  Nogmaals bedankt voor je inspiratie en succes met alles!
  Hartelijke groet,
  Gerti van Stijn
  http://www.maisonvanstijn.eu
  http://www.bienchoisi.eu

 3. Hallo Petra,
  In 2 zuchten heb ik je boek gelezen, die 2e zucht werd veroorzaakt door mijn griepje gisteren. Door die griep had ik vandaag de tijd het boek uit te lezen. Ik heb het boek deze week gekregen van mijn vriend Albert Zuurveld (Horeca Nederland) Het door jou gesigneerde exemplaar wenste mij veel inspiratie. Wow inspirerend was het!!
  Ik ben een ondernemer in hart en nieren. Door een depressie verkocht ik mijn bedrijf, was jaren “ziek” en verbleef in een psychiatrische kliniek. Nu werk ik aan herstel en wil volgend jaar weer aan het werk. Ik leer van jou boek dat Social Media mij kunnen helpen om zeer kleinschalig toch succesvol te zijn. Ik leer dat ik in de toekomst met wellicht minder energie als vroeger toch kan netwerken en veel mensen kan ontmoeten. Ik hou van mensen. Nu nog uitvogelen wat, maar ik heb nog tijd. http://www.hetbolletje.nl is van de bloemenwinkel van mijn vrouw.
  Zij startte een maand geleden met Twitter. Als ik nu ’s avonds kook gaan mijn zoon en vrouw via hun Ipad bij de leukste mensen op “visite”. Door hun enthousiasme en een donderpreek van Albert besloot ik je boek te lezen. Ik ben om en ga mij verdiepen in 2.0.
  Proost ! Op mijn toekomst ! Dank je wel, Ad.

 4. In de loop van twee dagen een boek over het gebruik van social media gelezen en dat voor een relatieve leek/digibeet zoals ik. Het kostte me geen enkele moeite. Al vanaf de 1e pagina werd ik meegezogen in je social media avonturen. Mede door je toegankelijke en persoonlijke schrijfstijl, humor en zelfspot. Je Zeeuwse mentaliteit dwingt respect bij me af: nuchter en conform de spreuk onder het Zeeuwse wapen: Luctor et Emergo: ik worstel en kom boven. En hóe!
  Je boodschap knoop ik goed in mijn oren niet zenden maar delen!
  Nu zelf ermee aan de slag. Dat vind ik nog knap lastig want ik ben niet zo’n digitale held. Net Mobypicture op internet opgezocht, maar het word me niet echt duidelijk hoe dat nou werkt. Ik wil graag onze wijnavonturen in de Spaanse Alpujarras met anderen delen maar daarvoor moet ik waarschijnlijk eerst nog heel wat #dtv
  Het boek heeft me in ieder geval weer over een volgende drempel heen geholpen én me geprikkeld en geinspireerd om het social media pad verder te gaan bewandelen. Ik kijk uit naar de ontmoetingen op dat pad. Mooi om te zien wat en waar het jou heeft gebracht. Dank je wel! Nelleke

 5. Hallo Petra,
  Je boek mee op vakantie genomen, in 2 dagen gewoon uitgelezen. Wat een geweldig boek en zeker de passie die naar voren komt. Dit inspireerd zeker andere mensen. Bij mij is het al gebeurd, ging spontaan werken op mijn vakantie, laptop meegenomen en weer andere ideeën opgedaan voor onze zaak. SUPER! Wij gaan beginnen aan social media! Veel succes met je nieuwe zaak en als ik in de buurt ben, kom ik zeker een kijkje nemen! En uiteraard niet vergeten, ga ik je volgen op twitter.. haha Dank je wel, dat je je ervaring met anders mensen wilt delen middels een boek!

 6. Pingback: De sleutel tot bekendheid via social media – gastblog | Maaike Ontdekt

 7. Beste Petra,

  Geloof dat wij jou boeken ook voor Stichting Dunya maar eens moeten aanschaffen, lijkt me wel inspirerend voor onze deelnemers.

  Groeten,
  Janny Berg
  secr. St. Dunya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *