Black Tomato Gin, het verhaal.

zwartetomaten2Begin juli zaten er twee mannen aan mijn proeftafel. Het waren Léon Meijers en Alfred Zandee, twee Zeeuwen van ‘dn overkant’.
Ze hadden me de dag ervoor gebeld of ze langs mochten komen met hun nieuwe Black Tomato gin.
Ik had eens diep gezucht en hen uitgelegd dat je nu wel van hele goede huize moet komen om nog een plaatsje in de ginmarkt te kunnen veroveren. Inmiddels hebben wij er 300 verschillende op de plank slaan en een nieuwe gin maakt in mijn ogen alleen nog kans op een plaatsje als hij zich echt weet te onderscheiden in smaak en verhaal.
Maar goed, langskomen mag altijd.

blacktomato3Ondernemers
Léon en Alfred zijn altijd ondernemers geweest. Echter niet in de drankenbranche, Léon verkocht sokken en Alfred verkocht pinda’s aan retailers.
Léon kweekt als hobby zwarte tomaten in de moestuin achter zijn huis en Alfred drinkt graag gin. Samen kwamen ze op het idee om een Black Tomato gin op de markt te zetten en vonden een distillateur om hen daarbij te helpen. In de receptuur kreeg naast de zwarte tomaten ook gedistilleerd Oosterscheldewater een rol toebedeeld.
Zwarte tomaten zijn trouwens tomaten met meer smaak dan rode. Volgens gezondheidsfreaks zouden ze zelfs gezonder zijn.

Black Tomato Gin
Ze lieten me de fles zien, die was mooi vormgegeven en zag er erg goed uit. En ze lieten me proeven.
Ik moest bekennen dat dit inderdaad een gin was met een smaak die ik nog niet eerder in een gin ervaarde. De tomatensmaak blijft achterin hangen en hij had voldoende alcohol om tomato4mooi overeind te blijven in een G&T. Een goede gin die ook in een mix nog mooi overeind blijft heeft altijd beduidend meer dan 40% alcohol.
De tomaat in de receptuur is niet gedistilleerd, er is een extract gemaakt van de zwarte tomaten die later aan de gin wordt toegevoegd waarna een rustperiode van een aantal weken volgt waarin alle smaken op elkaar kunnen inwerken.
Omdat tomaten technisch gezien fruit zijn -ook al worden ze natuurlijk vaker als groente ingezet-, denk ik deze gin toch maar in te delen bij de fruitige gins.

Primeur
Op 5 september 2016 komt deze gin officieel op de markt, maar wij kregen de primeur al. Deze exclusieve gin is nu al bij ons verkrijgbaar en je krijgt er ter introductie ook een gratis Black Tomato gin glas bij cadeau. Bestellen kan ook online.
Uiteraard staat er een proeffles open op onze proeftafel en er zijn ook miniaturen beschikbaar..
tomatoperfectserveBlacktomatominiPerfect Serves:
– 5 cl. Black Tomato Gin
– veel ijs
– 20 cl.
Thomas Henry Tonic water
– blaadjes basilicum en deze activeren door even op je hand te slaan.

of
 
– 5 cl.Black Tomato Gin
– veel ijs
– 20 cl. Double Dutch Pomegranate & Basil mixer
– selderij stengel
 
Voeg eventueel nog enkele bolletjes lichtgekneusde roze peper of cubebepeper toe.
Voor horecabedrijven die de Black Tomato Gin op de kaart willen zetten geldt een speciale horecaprijs. Informeer ernaar bij ons!

Één reactie op “Black Tomato Gin, het verhaal.

  1. Ik zal het de volgende keer eens zo proberen. Het is een uitzonderlijk warm drankje. En inspiratievol!

Reacties zijn gesloten.