Indi tonic en Indi lemon tonic voor Helma Nepperus

indi2Vandaag ging het in het debat in de Tweede Kamer onder andere over tonic en bitter lemon. VVD-kamerlid Helma Nepperus vond dat de duurzaamheid in het kamerrestaurant te ver was doorgeschoten, want daardoor zou er geen tonic en bitter lemon meer verkrijgbaar zijn. En dat was jammer want dat dronk haar zus zo graag.
Dit had ze misschien beter op Twitter even aangekaart dan in de kamer, want er bestaan tegenwoordig echt heel veel botanisch gebrouwen tonics, uit natuurlijke producten bereid en met heel veel smaak. En je hoeft ze echt niet met gin te mengen om ervan te genieten. Puur kan ook. Dat had ik haar graag verteld voor ze er aandacht voor vroeg in de kamer waar de tonickennis waarschijnlijk niet zo bijster groot is.

bouke

Bouke Veen in het kamergebouw met de tonic en lemon tonic. foto: VVD persvoorlichting

Olaf, de importeur van Indi tonic zit in Den Haag zowat om de hoek van het binnenhof dus belde ik hem. Hij stond op het moment dat ik hem belde zelf in een filiaal van de Hanos zijn Indi tonic te promoten, volgde het nieuws niet zo, dus praatte ik hem even bij. Hij vond mijn suggestie wel een strak idee en stuurde Bouke, die wel in Den Haag aan het werk was, dan ook direct met een doos Indi tonic en een doos Indi lemon tonic op de fiets richting kamergebouw. Bouke heeft de dozen daar vanmiddag overhandigd aan de persvoorlichting van de VVD ter attentie van Helma Nepperus.
Problemen die wij ondernemers kunnen oplossen lossen wij graag op. Dan kunnen ze zich daar in Den Haag concentreren op de problemen die zij moeten oplossen.
Natuurlijke frisdranken zijn wat duurder dan industriële frisdranken, maar in dat kamergebouw kan de prijs van een consumptie vast wel een beetje omhoog.
Nieuwsgierig geworden? Zo wordt Indi tonic gemaakt: