Stroop & Suikerwafel

s&s2De vuurtoren van Breskens- die officieel de prachtige naam ‘Nieuwe Sluis’ draagt- wordt volgende week officieel door de Belgische overheid overgedragen aan de Stichting ‘Vuurtoren Breskens’. Met een zogenaamde ‘bruidsschat’ is de vuurtoren opgeknapt maar het onderhoud in de toekomst zal de stichting zelf moeten bekostigen.
Daarvoor is geld nodig. Er zijn donateurs en sponsors en er is inmiddels ook een bijzondere samenwerking tussen de vuurtoren en de Vuurtoren (wij dus).

Vroeger werd er in Zeeland stroopjenever gemaakt. Stroopjenever werd gemaakt van oude jenever, pijpkaneel en zeeuwse suikerstroop. Het goedje moest minstens vier weken ‘trekken’ en werd op nieuwjaarsdag genuttigd in combinatie met suikerwafeltjes. Die suikerwafeltjes van Verduijn die decennia lang in Breskens werden geproduceerd en die je in het hele dorp kon ruiken. De productie is inmiddels verplaatst naar Eede, maar dat verandert natuurlijk niks aan de koekjes!
Geïnspireerd door deze inmiddels verdwenen traditie kondigen we met trots de geboorte aan van ‘Stroop & Suikerwafel’, een likorette met 14,5% alcohol met de volle smaak van stroop en suikerwafel. Neem een hapje van een suikerwafeltje en een slokje ‘Stroop & Suikerwafel’. Dat is genieten. Ik heb dit inmiddels door een aantal willekeurige klanten uit een proefflesje laten testen.
De Stroop&Suikerwafel wordt gebotteld op luxe flesjes van 20 cl. De basis van het etiket is ons ‘mannetje’, de aquarel die Gerard van Grieken in 1993 voor ons maakte bedoeld voor onze etiketten, en nog steeds in onze woonkamer hangt. Er hangt een klein booklet aan de hals van het flesje met de beknopte geschiedenis van de vuurtoren. Van elk flesje dat verkocht wordt gaat minstens een euro naar de Stichting Vuurtoren Breskens.

Het lege flesje met lange hals en kurkje leent zich ook prima voor flessenpost. Als iedereen echter zomaar briefjes in flesjes in zee gaat gooien bij de vuurtoren wordt het natuurlijk wel een zooitje en dat is nu ook weer niet de bedoeling.
Genieten voor een goed doel, wie wil dat nou niet?
Online bestellen kan natuurlijk ook!
Stroop & SuikerwafelDe Stroop & Suikerwafel heeft een alcoholpercentage van 14,5% en mag dus ook in niet-slijterijen verkocht worden. Interesse in verkoop (vvv, campingwinkels, bakkers, souvenirwinkels e.d. in de streek, neem contact met ons op!)

Één reactie op “Stroop & Suikerwafel

Reacties zijn gesloten.