Zagara Sunrise

Schermafbeelding 2015-04-14 om 19.18.39Wordt dit het zomerdrankje van 2015? Wat mij betreft wel.
Moscato d’ Asti is een zachtzoete licht mousserende wijn van de muskaatdruiven die groeien op en rond de heuvels nabij de stad Asti in het noorden van Italië, de Piemonte. Het is de streek waar de beroemde Barolo’s vandaan komen en het zijn dan ook vaak wijnhuizen die ook Barolo’s produceren die de mooiste maken. Het meest bijzondere van de Moscato d’ Asti is misschien wel het lage alcoholpercentagen, dat is doorgaans niet hoger dan 5%. Dat is dan ook het grote verschil met Asti Spumante. Asti Spumante komt uit dezelfde streek, en is gemaakt van dezelfde druiven maar heeft meer alcohol en meer bubbels.
Maar goed, dat zomerdrankje dus. Ik kreeg het te proeven op een proeverij waar ook Marchesi di Barolo aanwezig was. Ik vond het verrassend fris en licht. Perfect als aperitief of zomerdrank.
Men neme 1 dl. Moscato d’ Asti, lekker veel ijsblokjes, een takje verse munt en wat partjes vers gesneden limoen. Deze ingrediënten ‘stir’ je even. Dat is met een barlepel even doorroeren.
Laat de zomer maar komen.
De Zagara Moscato d’ Asti bestel je hier.