Whisky Rocks of Whisky Stones?

whiskystones1_2Onze whiskystones zijn al geruime tijd ons meest succesvolle online product. We importeren ze zelf en ze inspireerden ons zelfs tot iets nieuws wat nog niet helemaal van de grond kwam omdat ik nog steeds worstel met de verpakking.
In Schotland werd vroeger al whisky gekoeld door een hand kiezels uit de beek te halen. Daar komt ook de term ‘whisky on the rocks’  vandaan.
Als je ijs in je whisky doet komt er water bij. Als je wel wilt koelen maar niet wilt verdunnen is steen een goede optie.
Inmiddels maken Finnen, Zweden maar ook Chinezen steentjes van graniet of zeepsteen in de vorm van ijsblokjes om je whisky te koelen.
Binnenkort krijg je zo’n steentje ook tijdelijk gratis bij een literfles Glen Talloch las ik vandaag. Je hebt echter drie steentjes nodig om een glaasje subtiel te koelen dus wil je er vast meer. Bestellen kun je hier.
Ik zou zelf bij een Glen Talloch juist wel echt ijs gebruiken omdat dit een jongere blend is en ijs toevoegen of wat verdunnen bij dat type whisky’s juist vaak wel iets toevoegt. Dit in tegenstelling tot een luxe blend of oudere malt whisky.