Roken

Ja, ik behoor nog steeds tot die steeds kleiner wordende groep paria’s. Ik zag gisteren bij netwerk een item over het rookvrij maken van de horeca. Dat wil de stichting Clean Air namelijk heel graag. Ze claimen maar liefst 56.000 handtekeningen te hebben verzameld. Dat betekent dus dat minstens 15.500.000 mensen hun handtekening NIET hebben gezet en als dat verbod doorgang vindt de horeca waarschijnlijk leegloopt. Hoezo democratie?

16 reacties op “Roken

 1. Het merendeel van ‘onze’ gasten rookt. Natuurlijk moet je rekening houden met niet rokers en goede afzuiging hebben e.d. Maar om een algeheel rookverbod in te stellen…
  Clean Air misschien maar geen gezellige mensen en een dalende omzet.

 2. @Robert
  Ik mag toch hopen dat je niet stelt dat mensen die niet roken niet gezellig zijn he?

  Ik heb vroeger lekker veel gerookt en ben er gelukkig van af. Als mensen roken moeten ze dat zelf weten. Ik ga uit van het respect van de roker voor de niet roker. Als dat er niet is dan zeg ik er wat van. Andersom ook natuurlijk ;-)

 3. het merendeel van de gasten rookt, ja, omdat mensen die net tegen de rook kunnen niet roken en ook niet komen. 10% van de nederlanders heeft astma, en dat percentage neemt toe: 70% van de nederlanders rookt NIET, dus die 70% komt nog heus wel in een horeca gelegenheid. Hier in Wormerveer is een rookvrij restaurant, en ze hebben eerder meer dan minder gasten mogen ontvangen sinds ze rookvrij zijn. En de rokers? Die gaan net als thuis en op het werk, even naar buiten om te roken.

 4. Hoi meisje!
  Ik ben nu ruim 4 jaar geleden gestopt met het roken,en heb af en toe nog wel zin in een “shaggie”
  Als een ander wil roken in mijn omgeving heb
  ik daar geen last van! Sterker nog, ik vind het gewoon lekker ruiken!. Maar het zijn meestal niet rokers die met roken gestopt zijn, en die nu opeens het meeste
  last ervan hebben!
  p.s
  Jou “democratie” slaat natuurlijk nergens op! 16 miljoen Nederlanders van baby tot
  grijsaard kunnen niet allemaal een handtekening zetten! Overigens 16.000.000
  minus 56000 is iets meer dan 15.500.000
  Groetjes! John

 5. Hahaha, tijdens het wijnproeven wordt er ook niet gerookt hoor Frans. Maar een algemeen verbod gaat veel verder

 6. @René
  Natuurlijk niet, zou niet durven…..;-)
  Roken moet mogen mits iedereen een beetje rekening houdt met elkaar. En op mijn werkplek in de horeca lukt dat prima!

 7. Overigens is elk extra betuttelende verbod in strijd met mijn liberale gedachtes. Je eigen vrijheid houdt op waar het een anders vrijheid beperkt. Dit geldt ook voor roken. Gewoon rekening met elkaar houden en afspraken maken zou voldoende moeten zijn.

 8. Ik ga niet meer naar de kroeg als ik er niet meer mag roken.
  Bij een biertje hoort een sigaretje.
  Vind het gewoon lekker

  Groetjes Van Elly en Luna

  PS Je site ziet er ze best wel mooi uit hoor met de nieuwe systeem. wel even wennen zeker??

 9. Voor de vakantie was ik gestopt met roken, in de vakantie weer begonnen met roken. En nu ben ik weer moet aan het verzamelen om weer te stoppen.

  Het zal er niet gezelliger op worden met een rookverbod in de horeca. Ook tijdens m’n stopperiode zat ik gewoon bij de rokers samen te pauzeren. Moet kunnen toch, ik weiger zo’n gestopte antiroker te worden…want die zijn het ergst!

 10. dansen met de sterren

  dansscholen zijn net kroegen waar gedanst wordt.
  een sport die geterroriseerd wordt door de stinkende rokers.
  De dansscholen verschuilen zich achter de horeca/wet.
  SPOED horeca ROOKVRIJ

Reacties zijn gesloten.