Boek

Ik kreeg een boek te leen. Ik heb tussendoor nu enkele bladzijden gelezen en heb nu al gelachen. Een feel good boek…

Het is het boek van Ilja Gort, Leven als Gort in Frankrijk.

Zo herkenbaar…

…. Slaat de gemiddelde Fransman evenwel serieus aan het bricoleren, nou, berg je dan maar. De meest romantische middeleeuwse schaapboerderij wordt zonder problemen tot een praktische drive-in-woning getransformeerd en vervolgens gevuld met rood pluchen Louis de Dikke-meubilair en nepkroonluchters. Eeuwenoude brede vloerdelen worden moeiteloos vervangen door handig te reinigen laminaatparket. “Pratique” noemen ze dat, lekker makkelijk.
Op onze zoektocht naar een Frans Buitenhuisje gebeurde het niet zelden dat, wanneer we met een van verwachting kloppend hart een schilderachtige zeventiende-eeuwse watermolen betraden, deze inwendig geheel en al naar de kloten bleek geholpen en voorzien van een Frans Bauer interieur……

Ilja Gort, een man naar mijn hart en een geweldige schrijfstijl!

2 reacties op “Boek

 1. Hallo lief meisjevandeslijterij en Bonjour!
  Wat een ontzettend leuke reactie!
  Ik zwel van trots! Merci Bien!
  Kom je een keer druivenplukken?

  Kus,
  Ilja Gort

Reacties zijn gesloten.